Vit choklad, pistagenötter, tranbär och hallon marshmallows – simple as that!
I helgen kopierade jag receptet från Mallow and Marsh hemsida, vår leverantör av försvinnande goda gourmet marshmallows, och gjorde mina egna ‘rocky roads’. I receptet använde jag vit choklad från Amedei vilket gav en lyxigare känsla och garanterat utsökt resultat. Delar med mig av det svenska receptet nedan och önskar er alla en härlig fortsättning på veckan!
Ingredienser (ca 9st stora ‘rocky road’ bitar):
480g vit choklad från Amedei Gocce
100g pistagenötter
100g torkade tranbär
ca 280g marshmallows hallon från Mallow and Marsh
Gör så här:
- Lägg chokladen i en skål och värm i micro i ca 90 sek (prova dig försiktigt fram och rör om efter halva tiden)
- Ta ut skålen från micron och medan chokladen svalnar något, hacka upp marshmallows i önskad storlek.
- Häll i marshmallows, ca 3/4 av tranbären och 3/4 av pistagenötterna och blanda i den vita chokladen.
- Häll smeten på ett bakplåtspapper i en djup form och smeta ut jämn över formen med en spatel.
- Strö de sista tranbären och pistagenötterna på toppen och ställ sedan formen i frysen i ca 15-20 min (eller så länge tills smeten är fast nog att skära i bitar.
- Skär i fyrkanter i önskad storlek och njut av en makalöst god rocky road!
Annonser